Bron: AD

Yannick Frijns overleed een dag na de aanrijding aan haar verwondingen.

Yannick Frijns overleed een dag na de aanrijding aan haar verwondingen. © Privéfoto

Celstraf geëist tegen appende vrouw die Yannick (21) doodreed

Tegen de 26-jarige Pamela H. van Texel is vandaag in de rechtbank Alkmaar een celstraf van zes maanden geëist. Pamela reed op 30 maart 2016 op Texel de fietsende Yannick Frijns (21) dood. Pamela zat hoogstwaarschijnlijk te appen tijdens het rijden.

Daarnaast eiste het Openbaar Ministerie dat het rijbewijs van de vrouw voor twee jaar wordt ingetrokken en dat zij de familie een schadevergoeding van 50.000 euro betaalt.

Zelf betwist Pamela – een alleenstaande moeder zonder baan – dat ze op het fatale moment zat te appen, hoewel er tussen haar laatste appje en het moment dat ze hulpdiensten belde, slechts anderhalve minuut zat. Ook bleek uit de enorme hoeveelheid appjes op haar telefoon dat ze haar mobieltje moeilijk met rust kon laten.

Huilen

Het ongeluk gebeurde op een rechte weg en de lichten van zowel Yannicks fiets als Pamela’s auto waren aan. Hoe het dan kon dat ze Yannick niet zag fietsen, weet Pamela niet. Justitie is ervan overtuigd dat Pamela zat te appen en daardoor Yannick aanreed.

Zelf zei ze huilend tijdens de rechtszaak dat ze ‘nooit appt achter het stuur, dat ze zich weinig kan herinneren en dat ze veel appjes kreeg van een man die haar leuk vond.’ De ouders van Yannick deden tijdens de rechtszaak een emotionele oproep aan Pamela om de waarheid te vertellen.

Ouders

De strafeis door justitie is een steun in de rug voor de ouders van Yannick Frijns. Zij vroegen de afgelopen dagen onder meer via ad.nl aandacht voor de zaak van hun dochter, omdat zij vreesden dat Pamela er met een werkstraf van af zou komen. De ouders willen dat appen tijdens het rijden net zo zwaar wordt bestraft als dronken achter het stuur kruipen, zeker als er ongelukken gebeuren. Ook willen zij de gevaren van appen achter het stuur nog meer onder de aandacht brengen.

De uitspraak volgt over twee weken.