Bron: amweb

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker heeft geantwoord op de vervolgvragen naar aanleiding van het filmpje van zijn werkbezoek aan Achmea Rechtsbijstand. Of de vragensteller, SP-Kamerlid Michiel van Nispen, tevreden zal zijn met de reactie van de minister, is de vraag. Dekker herhaalt slechts wat hij eerder antwoordde, dat het filmpje van zijn bezoek slechts bedoeld was om te laten zien waar het werk van een minister uit bestaat. “Dit zie ik inderdaad niet als reclame voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij.”

Dekker herhaalt dat Achmea-filmpje geen reclame was

Van Nispen nam geen genoegen met de eerste antwoorden van Dekker en vroeg onder meer hoeveel voorlichters zich hiermee bezig hadden gehouden en waarom hij het een goed idee vond. “Dit bezoek is door mijn ambtenaren in overleg met medewerkers van Stichting Achmea Rechtsbijstand voorbereid en door een medewerker van de directie communicatie van mijn ministerie in beeld gebracht”, reageert Dekker op de vraag. “Ook in de toekomst blijf ik werkbezoeken afleggen, waarvan ik in voorkomende gevallen beeldmateriaal zal delen via social media.”

Geen verband

SP’er Van Nispen wilde ook weten waarom dit filmpje geen reclame is voor Achmea en oud-minister Van der Steur wel op de vingers werd getikt vanwege reclame voor KPN. Dekker vond het niet nodig om daarover uit te wijden. “Over de door u genoemde situatie met KPN is de Kamer op 13 juni 2016 door middel van een brief van toenmalig minister Van der Steur al geïnformeerd. Er is wat mij betreft geen verband of gelijkenis tussen die situatie en het nu gemaakte filmpje.”