Bron: AM-WEB

Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de kwestie rond Willem Bol, die al jaren in een procedure verwikkeld is met onder meer ASR. De advocaat van de voormalig presentator meldt dat in een lopende zaak grove fouten zouden zijn gemaakt tijdens de procedures tussen hem en ASR-rechtsvoorganger Generali.

Willem Bol: voorganger ASR maakte grote fouten

“Zo is onomstotelijk vastgesteld dat de verkeerde polisvoorwaarden zijn gehanteerd, namelijk verouderde niet meer geldende”, meldt de Arnhemse advocaat Carien Langereis namens Bol. “Dit heeft in beginsel grote gevolgen voor de procedure en de uitspraken zoals die zijn gedaan door de voorzieningenrechter, rechtbank en het hof. Zij zijn allemaal op het verkeerde been gezet bij hun oordeel. Gevolg van deze fouten is dat Willem Bol het al jaren moet stellen zonder welke inkomsten dan ook.”

Hernia

Bol is al lange tijd verwikkeld in een procedure die verband houdt met het staken van uitkeringen in verband met arbeidsongeschiktheid door verzekeringsmaatschappij Generali/ASR. Generali zette de AOV-uitkering aan Bol eind 2014 stop nadat was geconstateerd dat Bol ondanks een hernia toch nog substantiële inkomsten had gehad. De Amersfoortse (ASR) en ook Zwitserleven (Vivat) signaleerden de fraudemelding in het daarvoor bestemde register en zegden beide ook de polissen (en de uitkering) aan Bol op.

Kifid

Bol stapte eerder dit jaar naar de geschillencommissie van Kifid. Hij was het er niet mee eens dat beide verzekeraars de AOV-uitkeringen hadden gestaakt op grond van een fraudemelding. Hij kreeg bij de commissie nul op het rekest. Daartegen is Bol in beroep gegaan. Overigens bepaalde de rechtbank al eerder dat Bol inkomsten had verzwegen.

Afwijzend

De advocaat van Bol meldt dat ASR inmiddels in kennis is gesteld van de nieuwe constateringen. Ook is verzocht om in een gesprek tot een oplossing te komen. “ASR heeft in alle toonaarden afwijzend gereageerd. Er wordt niet ingegaan op de geconstateerde feiten, geboden mogelijkheden tot gesprek et cetera.”

Juridische vervolgstappen

De advocaten die Bol terzijde staan in de kwestie zijn in overleg over welke juridische vervolgstappen nu noodzakelijk zijn. “Het mag duidelijk zijn dat deze kwestie tot grote gevolgen kan leiden voor beide partijen.”

ASR meldt in een reactie kennis te hebben genomen van de kwestie rond Willem Bol. “We laten het verder aan de rechter over om een besluit te nemen in deze zaak.”