In 1986 was ik 15 jaar en ik ging op de fiets naar school met een stel vrienden. Ik moest een voorrangsweg oversteken, de N201, dit is de weg tussen Hilversum en Zandvoort. Voor deze weg gold toen 80 km. Maar op de plek van deze oversteek, dat is bij het dorpje Vreeland, mag men tegenwoordig nog maar 60 km per uur rijden.

De stoplichten werkten niet en stonden dus op de knipperstand. Ik zag dat een bus optrok uit stilstand bij de halte vandaan dus ik had nog tijd genoeg. Wat ik echter niet kon zien was dat hij werd ingehaald door een auto die 120 km per uur reed en hem aan het inhalen was. Hij reed tegen mijn linkerkant aan, ik viel op de auto met mijn hoofd door de voorruit en toen hij ging remmen sleurde hij mij een eind met zich mee maar ik viel toch van de auto af, met mijn hoofd op de verhoogde middenberm.

Er werd gelijk een ambulance geregeld. Toen die was gearriveerd werd geconstateerd dat ik dood was. Men overlegde of er een lijkenwagen moest komen en 1 van de broeders besloot toch nog om mij te reanimeren. Dat was mijn redding. Toen ik in het ziekenhuis aankwam werd ik weer dood verklaard. Maar ook toen zagen zij het gelukkig verkeerd.

Na 15 dagen coma ontwaakte ik op de verjaardag van mijn vader. Ik kon hem geen mooier cadeau geven. Toen moest ik alles weer opnieuw leren. Ik ben echt opnieuw geboren. Dat ging toch wel vrij snel want na 8 weken ziekenhuis werd ik als gezond meisje ontslagen uit het ziekenhuis.

Pas in 2010 ging ik de medische mallemolen in en in januari 2011 werd voor de eerste keer een hersenscan gemaakt. Hieruit bleek dat ik traumatische NAH heb opgelopen. Ook zag men toen dat ik bij de geboorte zuurstoftekort heb gehad, ik had nl. een dubbele knoop in de navelstreng gemaakt. Dit heb ik daarvoor nooit geweten.

Ik was nog minderjarig ten tijde van mijn ongeluk en mijn moeder heeft bijna alles geregeld. Ik heb de totale schuld gekregen omdat ik een voorrangsweg overstak. En de fietser werd nog niet beschermd door de wetgeving.

De man was nog onder invloed van het feest waar hij dat weekend was geweest, maar hij werd niet bekeurd. Hij reed veel te hard en ook hier werd hij niet voor bekeurd.